poniedziałek, 21 maja 2012

5 prostych wskazówek dotyczących wyboru dobrych węglowodanów

 
1. Dzień zaczynaj od zjedzenia produktów pełnoziarnistych. Spróbuj gotowanych ziaren zbóż, np. tradycyjnej owsianki, lub ziaren na zimno – jeżeli na liście składników znajdują się ziarna pełne.
 
2. Na lunch lub jako przekąskę jedz pieczywo pełnoziarniste.
 
3. Na kolację jedz ciemny ryż, bulwy, ziarna zbóż, makarony pełnoziarniste lub inne tego typu produkty
 
4. Zamiast soku wybieraj owoce. Pomarańcza zawiera dwa razy więcej błonnika i o połowę mniej cukru niż szklanka soku pomarańczowego.
 
5. Postaw na fasolę. Fasola jest wspaniałym źródłem niskoglikemicznych węglowodanów oraz białek.
 
Koktajl Natural Balance zawiera węglowodany pochodzące z jajek, jabłka, dzikiej róży oraz serwatki.
Wybrano je tak by przyswajały się powoli i sprzyjały niskiemu poziomowi cukru we krwi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz